FOLKEVENTYR JORDA RUND

FOLKEEVENTYR FRA ULIKE LAND

m./ Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (morsmal.no)

 

Det rullende gresskaret (2015, Iran, 10 min, 3-10 år): Hvordan skulle den gamle kona klare å krysse den farlige skogen? Plutselig la hun merke til et gresskar… Fortellingen finnes tilgjengelig på norsk, engelsk og persisk.

 

 

Løven og de tre kuene (2015, Somalia, 8 min, 3-12 år): Jeg ble ikke drept i dag, men den dagen jeg sviktet min venn. Fortellingen finnes tilgjengelig på norsk og somali.

 

 

 

 

Den rike mannen og bonden (2015, Marokko, 10 min, 3-10 år): Det var en gang en rik mann som gikk med nesa i været. Plutselig hører han en fattig bonde med en svær trebunt som roper ”pass deg”. Men den rike mannen, han nekter å passe seg for en fattig bonde. Fortellingen finnes tilgjengelig på norsk og arabisk.

 

 

 

Hanen og pusekatten (2015, Litauen, 10 min, 3-10 år): Når pusekatten skal ut, får hun hanen til å love at han ikke åpner døra for fremmede, spesielt for reven. Fortellingen finnes tilgjengelig på norsk og litauisk.

 

 

 

Skomakergutten (2015, Polen, 10 min 3-10 år): Det var en gang en fattig skomakergutt som levde sammen med sin slemme far. En dag kastet faren ham ut av huset. Med litt brødsmuler forsvant han dypt inni skogen. Fortellingen finnes tilgjengelig på norsk og polsk.