FLERSPRÅKLIGE FORTELLINGER

FRØKEN KARERLAKK

REISER FRA ØST TIL VEST

En tospråklig musikk- og fortellerforestilling om kjønnsroller, vold i nære relasjoner kulturmøter og hva er egentlig lykke?

Lille Frøken Kakerlakk (2015, 15-60 min, 12 år og oppover)

m. Torgrim Mellum Stene og Peter Lodwick

Forestillingen er basert på det iranske folkeeventyret Xåle suske, som handler om en kakerlakk som får beskjed fra sin far at han ikke kan forsørge henne lenger. Derfor må hun reise av gårde for å finne seg en mann. I den nye produksjonen reiser Frøken kakerlakk fra Østen til Vesten. På veien møter hun på mange menn som blir betatt av henne og frir. Da spør hun dem: ”Hvis vi gifter oss og deler alt, og jeg en dag gjør noe galt, og du blir sint som en vulkan, hva slår du meg med da min mann?”

 

Den nye produksjonen er et tospråklig musikk- og fortellerforestilling, der Mehda bare snakker persisk og Torgrim bare snakker norsk. Uten å gjenta alt innhold på begge språk, skal publikum få med seg handlingen. Peter spiller en fusjon av norsk- og iransk folkemusikk og samtidsmusikk.

 

Ved å blande språk, rim og rytmer og dans og musikk fra ulike tradisjoner skaper de tre kunstnerne et møte mellom ulike kulturer, språk og musikktradisjoner. Og ved å kombinere folkeeventyr med personlige fortellinger og humor, bringer de på scenen samfunnsaktuelle tema som kjønnsroller, vold, kulturkrasj, og ikke minst: hva er egentlig lykke?

 

Forestillinger egner seg godt for både ungdom og voksent publikum. Den kan bestilles i ulike versjoner (15 min, 40 min, og 60 min), og kan spilles både med og uten musikk.